Billige sous vide maskiner har skabt en ny dansk trend
Sous vide er trenden der begyndte i Danmark for blot nogle få år siden, muligvis grundet den spændende madlavningsmetodes popularitet i kokkeprogrammer såsom “MasterChef USA”, og som langsomt lader til at være blevet danskernes nyeste trend i køkkenet.
Hvor kan man få billige sous vide maskiner
Sous vide har været en del af den danske madkultur i adskillige år, dog er det først de seneste år at denne måde at kokkerer har forladt sin vante plads på de dyre restauranter, og er vandret ind i danskernes private hjem, primært grundet de billige sous vide maskiner der er begyndt at dukke op online hos forskellige udbydere af kvalitets køkkenudstyr til eventyrlystne hjemmekokke.
Billige sous vide maskiner er lette at finde online i vores nye, digitale tidsalder – hvilket dusinvis af tilfreds hjemmmekokke kan prise sig lykkelige over. Billige Sous vide maskiner fås i en bred vifte af størrelser og modeller der passer til ethvert køkken.
Hvad er Sous vide?
Vi har alle haft gæster i hjemmet, og følt hvorledes vores stressniveau langsomt stiger, fordi vi konstant må forlade bordet, løbe ud i køkkenet og tjekke om kyllingen har fået for meget / for lidt / ovnene ikke er varm nok, ectera. Er man alene hjemme med familien, betyder det måske ikke så meget hvis kyllingen eller stegen er brændt lidt på, men når gæsterne sidder ved køkkenbordet og forventer et lækkert måltid, kan en steg der har fået for længe i ovnen, pludselig blive et mareridt der bliver til virkelighed.
Sous vide er en madlavningsmetode, der sikrer et perfekt og forventet resultat hver eneste gang. Med en sous vide maskine er temperaturen nemlig konstant, uden nogle former for svingninger eller afvigelser.
Dette sker fordi en sous vide maskine ikke fungerer som en ovn, hvor man sender varme rundt i pladerne og derved ofte opnår skæve temperature og “hotspots” (vi har vel alle bandet over at tage en steg ud af ovnen, der er sort på toppen og perfekt i siderne)
En sous vide arbejder med varmen fra kogende vand i en lukket beholder, og temperaturen holdes derfor perfekt og stabil under hele madlavningsprocessen, og man har derved mulighed for at dedikerer mere tid til gæsterne, og mindre tid til at bekymre sig om maden – for man ved med 100% sikkerhed at den bliver præcis som den skal være. Sous vide kunne meget vel blive fremtiden indenfor dansk madlavning, for i en hverdag der er hektisk og travl, får man med denne fantastiske måde at kokkerer mulighede for et yderst tiltrængt pusterum.
Comments are closed.