Hvad er tankefeltterapi egentlig?
Har du eller en af dine nærmeste nogensinde haft behov for psykologhjælp, har du muligvis allerede stiftet bekendtskab med hvor stort og forvirrende et felt, det kan være med alle disse forskellige behandlingsformer. Vi vil her tage et kig på tankefeltterapi, som kombinerer vestens samtaleterapi med østens viden om energibaner.
Baggrunden for tankefeltterapi
Tankefeltterapi tager sit udgangspunkt i krop, føle- og tænkehjernen. Størstedelen af mennesker befinder sig i tænkehjernen og har den opfattelse, at de sagtens kan rationalisere sig ud af sine problemer. Typisk befinder problemet sig dog i kropshjernen, hvor man ikke har meget indflydelse uden allerede at have redskaber fra tankefeltterapi tilgængelig. Disse redskaber kan forbinde det følelsesmæssige med det fysiske. Metoden handler om at indstille tankerne og følelserne på det pågældende problem. Det kan være at tænke på sidste gang, man havde problemet, samtidig med at man banker blidt på de såkaldte meridianpunkter. Meridianerne (ifølge ældgammel kinesisk teori) er der hvor ubehag eller symptomer har sit ophav som et resultat af for meget eller for lidt energi. De fysiske/psykiske symptomer opleves takket være kroppens evne til at formidle cellernes ubehag. Ifølge opfinderen af tankefeltterapi opstår ubehag som følge af frekvensforstyrrelser i kroppens tankefelt. Uanset hvilken forklaring der i sidste ende står til grund for, hvorfor tankefeltterapi virker, er der noget der tyder på, at tankefeltterapi har fat i noget.
Tankefeltterapis effekt på det autonome nervesystem
Det autonome nervesystem er det system, der styrer kroppens automatiske funktioner såsom hjertebanken, kropstemperatur, vejrtrækning, stofskifte, blodtryk, immunforsvar og så videre. Tankefeltterapi har en direkte effekt på hjertet og hjælper med at afbalancere det autonome nervesystem hurtigt, hvilket forårsager en bemærkelsesværdig forbedring i hjerte, krop og sind.
Det hastigt voksende marked for tankefeltterapi
Førnævnte opfinder af tankefeltterapi var den kliniske psykolog dr. Roger Callahan fra Massachusetts universitetet tilbage i 1979. Han var en bredt anerkendt psykolog med adskillige tillidsposter inden for feltet. Motivationen til at udvikle denne nye form for terapi var de store mængder af nedtrykkende statistikker for helbredelse inden for psykologi samt eksistensen af hans egen angst. Han var frustreret over hvor få klienter, der reelt fik det bedre, efter behandling i sin klinik. Der måtte simpelthen findes bedre metoder, tænkte han. Omkring samme tidspunkt havde han en ven, der var i gang med at uddanne sig inden for kinesiologi, hvorigennem Callahan fik interesse for kroppens meridianbaner. Han afprøvede påvirkning af meridianbanerne, da han havde en klient, der led af ekstrem vandskræk. Så slem, at hun ikke engang kunne bade sine børn uden at få stort ubehag. Begyndelsesvist prøvede han traditionelle metoder som at udfordre hende til at komme tættere på et bassin. Efter at det fejlede, prøvede han at banke let under hendes øje ved mavemeridianen. Til hans store forundring virkede det, og hendes angst forduftede. 38 år efter havde vandskrækken ikke kommet tilbage. Hermed startede han, hvad han kaldte for Thought Field Therapi”. Der er naturligvis meget mere ved tankefeltterapi end, hvad vi har gennemgået. For at få meget mere at vide klik her.
Comments are closed.