Det store kolde bord er blevet afløst af tapas
Den danske madkultur har været under en stor og interessant udvikling de senere år. Vi er ikke længere en nation, der bare sværger til brun sovs og kartofler, for vi har i den grad fået øjnene op for andres landes spændende rette og taget dem til os. Tendenserne importeres fra hele Verden breder sig hurtigt til alle landes egne og der er i dag ikke stor forskel på hvad folk i Horsens og hovedstadens indbyggere stiller på middagsbordene.
De nye retter der har fundet vej til danskernes borde og hjerter, har alle det til fælles at de er lette, dvs. forholdsvis nemme at tilberede eller indkøbe færdige og sunde at spise. Den gode smag er blevet vigtigste fokus og at den følger med den gode kvalitet, er noget som flertallet efterhånden er helt klar over.De gode gamle danske madtraditioner er absolut ikke blevet vraget, men det er blevet in at eksperimentere og give retterne et tiltrængt twist, så i dag kan det store kolde bord sagtens afløses af tapas, uden at nogen undrer sig spor. Glæden ved de gode fælles måltider er som den altid har været, vi hygger bare også med andre typer mad end tidligere. Den lokale slagtermester er specialist i at lave et flot tapasbord uanset hvor mange gæster der skal spise. Alt kan enten afhentes i slagterbutikken eller leveres på dagen. En tapasmenu kan sammensættes helt efter ønske, tage en snak om de forskellige muligheder for tapas med slagteren, der så vil sørge for at alt bliver anrettet fint og er helt klar til at stille direkte på bordet, enten som portionsanretninger eller på store fade.
Server tapas – nemmere bliver det ikke at have gæster!
Gæstebud kan have mange former og har i dag en mere uformel karakter end tidligere. Alting er begyndt at gå meget stærkt og mange har svært ved at finde tid til alt de de gerne vil nå. At invitere gæster hjem til en hyggelig aften kan være en krævende affære for værten med forberedelser, indkøb og mange timer i køkkenet inden gæsterne kommer. Der er intet galt i at springe over hvor gærdet er lavest, især ikke hvis man på denne måde alligevel ender med at stille an med noget, der langt overgår hvad man selv er i stand til at præstere på kort tid.
Tapas er fantastisk gæstemad, – det er noget alle kan lide og så kræver det kun et minimum af arbejde. Tapas kan serveres i alle sammenhænge og kan både gøre det ud for en frokost eller et aftensmåltid og har den fordel at det er mad, man kan sidde længe med og nyde. Perfekt bespisning til vennekredsen, familien, kortklubben, kollegerne og alle dem, man gerne vil invitere på noget lækkert og nogle hyggelige timer.
Til tapas kan alle typer drikkevarer serveres, få evt. lidt rådgivning der hvor vinen indkøbes og skal det være rigtig festligt, så sørg for at der også er spansk mousserende vin til gæsterne.
Køb tapas hos din slagter
Denne form for mad ud af huset er ikke bare populær og velsmagende, men er også absolut overskuelig økonomisk. Vil man selv indkøbe alt og tilberede mange små retter, så får man rigeligt at se til og store udgifter til gode råvarer og ender der let med et stort spild.
Til et rigtigt tapasbord hører mange forskellige mindre retter eller anretninger med typisk spansk eller italiensk kødpålæg, der supleres med godt brød, smør, oliven og andet tilbehør. Besøg din slagter og hør om alle hans skønne forslag til et nemt og lækkert gæstebud.
Comments are closed.